fbpx

Új logisztikai szolgáltatások a Budapesti Szabadkikötőben

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Csepeli Szabadkikötőben működő Mahart Gabonatárházzal Magyarország egyik meghatározó fémhulladék begyűjtéssel, feldolgozással és kereskedelemmel foglalkozó vállalata, a Max Aicher vállaltcsoport 100% tulajdonában lévő UD Stahl Recycling – írja a realista.hu.

A hulladék-feldolgozó vállalat, amely Magyarország tíz megyéjéből gyűjti az ócskavasat és elvégzi évi 120.000 tonna hulladék kohászati előkészítését is, további 30.000 tonnára kiterjedően pedig kereskedelmi tevékenységet végez, 2010 óta áll kapcsolatban a Mahart Gabonatárház Kft.-vel. Az új megállapodás egy évtizedre meghosszabbította a bérleti szerződés hatályát, egyúttal kiegészítette a szabadkikötő trimodális szolgáltatásainak igénybevételével.

A többnyire közúton Csepelre érkező fémhulladék a rakodást, szelektálást, feldolgozást követően hajón, vasúton vagy közúton folytatja útját rendeltetési célállomására. Az egyezség lehetővé teszi a területen a fémhulladék kereskedelmet is. A mindezekhez a tevékenységekhez szükséges hatósági engedélyeket az UD Stahl Recycling Kft. a Mahart Gabonatárház Kft. közreműködésével szerezte meg.

A Mahart Gabonatárház Kft. anyavállalata, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. további beruházásokat végez bérlői, köztük az UD Stahl Recycling Kft. igényeinek minél gazdaságosabb kielégítése érdekében. Az általa üzemeltetett Csepeli Szabadkikötőben 3,5 milliárd forintos infrastruktúra fejlesztést hajt végre, megteremtve ezzel a már létező jogi környezet mellett a modern infrastrukturális környezetet is.

A cikk eredetiben itt olvasható:  http://realista.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: