fbpx

Több száz tonna szemét szennyezi a szelektív hulladékgyűjtést Debrecenben

A szelektív gyűjtőszigeteknél lerakott hulladékok miatt egy hónap alatt 18 ember ellen tett szabálysértési feljelentést a közterület-felügyelet – írja a dehir.hu.

A hatóság fokozottan ellenőrzi azokat a helyeket, ahol egyesek rendszeresen nagy mennyiségű szemetet dobnak az elkülönített, hasznosítható anyagok közé, illetve a gyűjtőszigetek mellé.

Van akit nem érdekel, hogy mi, hova való

Van akit nem érdekel, hogy mi, hova való

Debrecen 188 szelektív gyűjtőszigete közül egyre többet használnak néhányan szemétlerakónak. Ezeken a helyeken a Debreceni Közterület-felügyelet néhány hete kiemelten ellenőrzi a jogellenes hulladékelhelyezést. Egy hónap alatt 18 ember ellen tett szabálysértési feljelentést a hatóság, a büntetés akár 150 ezer forint pénzbírság is lehet. Bizonyítani elsősorban tettenéréssel lehet.

– A felügyelők végignézték, illetve fényképfelvételen, videofelvételen rögzítették, hogy a szemetet nem az arra kijelölt helyre rakták le – nyilatkozta Tőzsér Gyula hatósági osztályvezető.

Az illegálisan lerakott hulladék évek óta egyre nagyobb problémát okoz a városban, és a környékbeli erdőkben. Koncentráltan a szelektív gyűjtőszigeteknél jelenik meg az elhagyott háztartási szemét, amit az AKSD Kft-nek rendszeresen el kell szállítania onnan.

– Hat-nyolc sziget van, amit napi szinten biztos, hogy takarítanunk kell. Körülbelül egy köbméternyi hulladékot szállítunk el naponta mindegyik sziget mellől – közötle Képesné Domokos Csilla, az AKSD Kft. szóvivője.

A tapasztalatok szerint egyre szennyezettebbek az újrahasznosítható anyagok gyűjtőszigetei, két éve több mint 250 tonna illegális hulladékot szedtek össze ezeken a helyeken, tavaly 375, idén pedig hét hónap alatt csaknem 300 tonna hulladékot szállítottak el a szigetekről. A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken illegálisan elhelyezett hulladék mennyisége idén akár az 500 tonnát is elérheti.

DehirTöbb száz tonna szemetet tesznek a szelektív kukák mellé

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.dehir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: