fbpx

Jobbik: a szemétszállítással sarcoltatja meg a szegedieket a város

Tóth Péter jobbikos képviselő szerint a szegedieket a szemétszállítással sarcoltatja meg a város, a lakosok ezen a módon visszafizetik a rezsicsökkentéssel járó megtakarításukat – írja a szegedma.hu.

jobbik_sajtotajekoztato02kf

A “fekete ürítések” és a nemfizető ügyfelek kiszűrésére indított kísérleti jelleggel chipes azonosító rendszert a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A társaság jeladót szerelt fel a kukákra, melyet a szemétszállító autó tud beazonosítani, az akciótól rövid úton bevételnövekedést várnak. Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője szerint a rezsicsökkentéssel járó 1100-1200 forintos havi megtakarítást a város a szemétszállítási díjban szedi vissza. Ennek egyik részeként csakis a környezetgazdálkodás saját emblémájával ellátott szemeteszsákokba kerülhet a többlethulladék, melyet 635 forintért vásárolhatnak meg a lakosok, nagyjából a hagyományos szemeteszsák hússzorosáért. “Ha már valaki egy hónapban két zsákot helyez ki, vagy túllépi a meghatározott mennyiséget, már többet fizet, mint a rezsicsökkentés előtti időszakban. A Jobbik már dolgozik azon, hogy ezt a problémát mielőbb orvosolja” – hangsúlyozta a politikus

A szelektív hulladékgyűjtés esetében is problémákra hívta fel a figyelmet a jobbikos képviselő. Idén január elsejétől kötelező a szelektív hulladékgyűjtés, bizonyos városrészekben azonban – mint például Öregrókus, Móraváros vagy Alsóváros – jól láthatóan hiány van szelektív gyűjtőszigetekből. Az itt élő lakosoknak messzire kell elvinniük a szemeteszsákokat – hangsúlyozta Tóth Péter.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://szegedma.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: