fbpx

Lecserélik a szelektív szigetek edényeit

A korábbinál praktikusabb, harang alakú edényekre cserélték az adyvárosi tó melletti szelektív hulladékgyűjtő szigetek tárolóit. Jövő hét közepéig az összes városrészben megtörténik a csere, a 165-ből 52 helyen újítják meg részben, vagy teljesen a hulladék-szigeteket – írja a gyorplusz.hu.

A helyszínen Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, az egyes frekventált részeken – mint például a megszépült adyvárosi tó mellett terület – mindenképp elvégzik a hagyományos hulladékgyűjtő edények cseréjét harang alakúra, amelybe kialakítása révén kisebb eséllyel kerülnek nem oda való anyagok, illetve kevésbé lehet hozzáférni a benne lévő hulladékhoz.

Az új gyűjtőládákat másfajta technikával, alulról, darus autóval ürítik a szolgáltató munkatársai. „Kérem a lakosság együttműködését, ne tegyenek az edényekbe más jellegű hulladékot, illetve melléjük se szemeteljenek” – hívta fel a figyelmet az alpolgármester.

Kövecses Péter, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője hangsúlyozta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél kevesebb idegen anyag kerüljön a gyűjtőkbe. „A győri üveghulladék az elmúlt időszakban olyan szennyezettséget ért el, hogy veszélybe került a további hasznosíthatósága” – mondta és hozzátette, a korábbi 1100 literes edények helyett 1500 literes tárolókat helyeznek ki.

A kapacitásbővítés mellett azonban ugyanolyan gyakorisággal ürítik az edényeket: a papír- és műanyaggyűjtőt naponta, a fém- és üvegtárolót pedig hetente, lakossági bejelentésre pedig megvizsgálják, hogy szükséges-e a hulladék még gyakoribb elszállítása.

A köztisztasággal kapcsolatos bejelentéseket, kérdéseket az edényeken lévő 06-80/911-026-os zöld számon várják.

Fotó: Marcali Gábor

A cikk eredetiben itt olvasható: http://gyorplusz.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: