fbpx

Azt viszünk el, amit akarunk!

A 2012 végén elfogadott új hulladéktörvény egyértelművé tette, hogy a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatától az illetékes közszolgáltató tulajdonába kerülnek. Aki ezekből bármit elvisz, az lopást követ el. Ennek ellenére a lomisok vígan tevékenykednek, nem sok hírről hallani, hogy a rendőrök fellépnének ellenük, az önkormányzatok pedig többnyire csak megrándítják a vállukat – írja az alfahir.hu.

Az alábbi videó egri lomisokat örökít meg. A Heves Közéleten olvasható, hogy a helyiek elmondása szerint, már éjszaka területharc robbant ki több mélyigénytelen között, akik így próbálták megvédeni “jogos” jussukat.

“A közterületeket csúfító jelenség felszámolásához “radikális” megoldásra van szükség. A kiilleszkedett egyének a törvények következetes betartatásával és ellenőrzésével visszavezethetőek a normális együttélés világába. Ehhez az illetékes hatóságok (közterület-felügyelet, rendőrség, gyermekvédelem, gyámügy, jegyzői hivatal, stb.) összehangolt és szakszerű fellépésére van szükség.”

A cikk eredetiben itt olvasható: http://alfahir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: