fbpx

Együtt – Mikor szállítják el a szennyező hulladékot az Illatos útról?

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja választ vár Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől arra a kérdésre, hogy mikor szállítják már el a fővárosi Illatos úti telepről az ott tárolt mintegy kétezer tonnányi veszélyes hulladékot. Erről Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő és Baranyi Krisztina, a párt IX. kerületi önkormányzati képviselője beszéltek a tárca épülete előtt tartott keddi sajtótájékoztatón.

Baranyi Krisztina azt mondta, hogy az Illatos úton katasztrófahelyzettel fenyeget a nagymértékű környezetszennyezés. Az ügyben V. Németh Zsolt államtitkár kétszer nyilatkozott, de a pártnak úgy tűnik, mintha a tárca nem venné eléggé komolyan a kérdést – közölte. Bejelentette, egyértelmű választ szeretnének kapni a minisztertől, hogy mikor vitetik el a szennyező anyagot.

Szabó Szabolcs azt mondta, hogy a Kis-Duna vízminősége is jelentősen romolhat ha a szennyező anyagok belekerülnek. A politikus leszögezte: az ügyben nem ködösíteni kell, hanem azonnal cselekedni.

Ezt követően a két politikus bement a tárca épületébe, mert azt szerették volna, ha Fazekas Sándor vagy V. Németh Zsolt fogadja őket és tájékoztatást ad az ügyről. Miután nem sokkal később kijöttek, Baranyi Krisztina elmondta, hogy sem a miniszter, sem az államtitkár nem tudott időt szakítani rájuk. Ezért meghívta Fazekas Sándort és V. Németh Zsoltot, hogy személyesen járják be a helyszínt.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: