fbpx

Már csak egy szűk hónap van a TeSzedd!-ig

Május 7-ig lehet jelentkezni önkéntesnek a www.teszedd.hu oldalon

Óráról órára szép számmal gyarapszik a TeSzedd! önkénteseinek csapata. Az országos szemétgyűjtő akcióra csak a hétvégén 3 ezren regisztráltak. Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! mozgalom ez alkalommal is három napon át, 2015. május 15-17. között tart majd szerte az országban. Az akcióval idén is csatlakozik hazánk a Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez. A TeSzedd! önkéntes csapatába május 7-ig lehet jelentkezni a www.teszedd.hu weboldalon.

Az 5. TeSzedd! számokban

Már csak egy szűk hónap van hátra az országos szemétgyűjtő akcióig, amelynek kapcsán óráról órára növekszik a létrehozott találkozási pontok és a csatlakozott önkéntesek száma. 2015. április 20-án délelőtt 10 óráig a TeSzedd! szervezői 713 találkozási pontot hagytak jóvá, amelyekhez 44.086 fő önkéntes csatlakozott.

A legaktívabbnak egyelőre Pest megye mutatkozik, itt 114 találkozási pontot hoztak létre helyi koordinátorok, és 4618 fő önkéntes csatlakozott a helyszínekhez összesen. Budapesten már most majdnem feleannyi találkozási pont van, mint a tavalyi TeSzedd! alkalmával: a fenti időpontig 86 találkozási ponthoz 2847 fő csatlakozott. (További pontos megyei és települési résztvevői adatot május 12-én, kedden délutántól fogunk tudni mondani. Azonban a találkozási pontokról a www.teszedd.hu weboldalon, a „Hol szedjem” menüpontban addig is lehet tájékozódni.)

A TeSzedd! weboldalán történt regisztrációs adatok és a TeSzedd! Ügyfélszolgálatára beérkező megkeresések alapján megállapítható, hogy az idei évben is az iskolák, oktatási intézmények a legaktívabbak, valamint rengeteg megkeresés érkezik települési önkormányzatoktól is.

Civil támogatás a TeSzedd! mögé

Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció mellé több nagyobb civil szerveződés és kezdeményezés is odaállt. Amellett, hogy részt vesznek a szemétgyűjtési akcióban, segítenek az önkéntesek toborzásában is.

Ilyen szervezet a Járókelő Egyesület, amely azzal a céllal működteti a Járókelő.hu weboldalt, hogy az állampolgárok és az önkormányzatok, szolgáltatók együttműködésén keresztül oldjon meg a lakosságot érintő kisebb-nagyobb problémákat.

Szintén a TeSzedd! mellé állt a Miutcánk.hu, egy magyar startup, amely egy olyan egyedülálló lokális közösségépítő platform, ahol a szomszédok megismerhetik egymást, programokat szervezhetnek, és közösen élhetőbbé tehetik a környezetüket.

Az idei TeSzedd! akcióba bekapcsolódik a GREENWILL nevű nemzetközi környezetvédő szervezet, amely a környezettudatos gondolkodásmód terjesztését, népszerűsítését célozza tevékenységével cégek, állami intézmények és egyéb szervezetek, valamint magánszemélyek körében. A mozgalom a világ közel 100 országában jelen van.

Május 7-ig várjuk a TeSzedd!-önkéntesek jelentkezését!

Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! 2015. május 15-17. között kerül megszervezésre szerte az országban.

Az akció célja egyrészt, hogy a résztvevők tisztává varázsolják környezetüket, felszámolják a közelükben lévő kisebb-nagyobb illegális hulladéklerakókat, másrészt, hogy erősítse a lakosokban a környezettudatos gondolkodás-módot, fokozza a környezet iránti érzékenységet. Emellett a TeSzedd! akció népszerűsíti az önkéntességet, önkéntes tevékenységet, és kiváló lehetőséget ad közösségépítésre is. A TeSzedd!-önkéntesek jelentkezését a www.teszedd.hu weboldalon várjuk május 7-ig.

Budapest, 2015. április 20.

                                                                                  a TeSzedd! szervező csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: