fbpx

Karácsony Gergely feljelentést tett a kigyulladt hulladéklerakó ügyében

Feljelentést tett Karácsony Gergely (PM), Zugló polgármestere a hajnalban kigyulladt illegális hulladéklerakó ügyében.

A XIV. kerület vezetője csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a MÁV-tól bérelt területen lévő illegális lerakónál nem először volt tűz, az önkormányzatnak azonban nincsenek hatósági eszközei, hogy megszűnjön a telep.

Nehezen érthetőnek nevezte, hogy a környezetvédelmi hatóság nem jár el sokkal erélyesebben, s noha kötelezte a bérlőt, hogy szállítsa el a hulladékot, ezt követően is csak szerény bírságot szabott ki.

Karácsony Gerely szerint erős a gyanú, hogy a tűzeset nem a véletlen műve, hanem “valakik így akartak megszabadulni ettől a hulladékhegytől”, ezért környezetkárosítás, közveszély-okozás és a hulladékgazdálkodás megsértése miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

A XIV. kerületben, a Rákospatak utcában csütörtök kora hajnalban keletkezett tűz egy szeméttelepen, ahol három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren.

A tűzoltók nagy erőkkel, 14 gépjárművel vonultak ki a területre, harminc tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: