fbpx

Hogy mire jó egy műanyag palack? Most figyelj!

Mióta kiment a divatból üvegbe palackozni az üdítőket és ásványvizeket, azóta brutális mennyiségű műanyag-hulladékkal nőtt az emberiség ökolábnyoma, az biztos. Nem véletlen, hogy annyi újrahasznosítási ötlet született már a PET palackok kapcsán, egyik jobb, mint a másik. De egy cseh hölgy, bizonyos Veronika Richterová konkrétan művészeti szintre emelte a a műanyag-recycling témakörét – írja a talpigno.hu.

Veronika némi hőkezeléssel éri el, hogy a műanyag palackok úgy hajoljanak, csavarodjanak, ahogy ő szeretné. Így lesz a szimpla palackokból csodás virág, kaktusz, béka vagy éppen krokodil. Az elmúlt években Veronika több mint ezer üveggel dolgozott már, így komoly, kidolgozott technikákat fejlesztett ki – de ha ez még nem lenne elég, létrehozta a PET-ART múzeumot is, ahová a világ minden tájáról várja és gyűjti a műanyag palackokat. Itt jelenleg 3000 PET palackot lehet látni a világ 76 országából.

veronika1veronika2veronika3veronika4veronika5veronika6veronika7veronika8veronika9veronika10

 

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.talpigno.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: