fbpx

Közösen a köztisztaságért!

Újítások a belvárosi hulladékszállításban, a szelektív szigeteken, és a zugszemét felszámolásában is…- írja a gyorplusz.hu

„Az önkormányzat több újítással is törekszik hatékonyabbá tenni a városüzemeltetési feladatokat. Ennek keretében mutattuk be korábban a Belvárosban alkalmazott utcaseprő autót és a felszíni szúnyogirtó berendezést is” – fogalmazott Radnóti Ákos, aki ezúttal a köztisztasághoz kapcsolódóan számolt be több változtatásról.

A belvárosi köztisztaságot javító intézkedésként a korábbiakhoz képest plusz egy hulladékszállítási időpontot (szerda 16-18 óra között) biztosítanak azoknak a belvárosi gazdálkodó szervezeteknek, akik a kék-zsákos gyűjtési rendszerben vesznek részt. Ez a szolgáltatás 260 ügyfelet érint, akiket kérnek, hogy éljenek a plusz költséget számukra nem jelentő lehetőséggel, mert ezzel hozzájárulhatnak a Belváros tisztán tartásához.

Az alpolgármester elmondta, a tavalyi nagy siker miatt az idén folytatódik a kihelyezett hulladékudvar-program, amely az egyes városrészekben biztosítja, hogy a győriek a felgyülemlett lomokat otthonukhoz közel adhassak le. Az első alkalom április 18-án lesz a marcalvárosi, nádorvárosi lakóknak a Kovács Margit Általános és Szakképző Iskola udvarán 8-17 óra között, de a tavasz és az ősz folyamán további több mint tíz helyszínen adhatjuk le a lomjainkat. Azokon a helyeken, ahol a korábbi tapasztalatok indokolják, két alkalommal is meghirdetik az év során az akciót, az időpontokról előzetesen a lakosságot tájékoztatják.

Radnóti Ákos beszámolt arról is, hogy április végéig a város területén található szelektív szigetek közül tíz esetében az összes gyűjtőedényt lecserélik – negyven darabot – a korszerűbb harang alakú alulürítős edényekre, 12 helyen pedig részleges cserék valósulnak meg a fém, üveg-gyűjtők tekintetében, összességében tehát 52 új edényt helyeznek el. A szolgáltató arra törekszik, hogy a következő években minél több helyen megtörténjenek a cserék, mert ezekben az edényekben nehezebb a más típusú, oda nem illő hulladékokat elhelyezni, és megbontani is sokkal nehezebb, így a környezete is tisztább maradhat.

Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök vezérigazgatója hozzáfűzte, az említetteken túl komoly előrelépés történt a zugszemétlerakók felszámolásában is. Az önkormányzat, a Győr-Szol, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., a rendőrség és a Közterület Felügyelet együttműködésével a közelmúltban több tettenérés is történt. Az igazgató elmondta, több esetben a zugszemét összetételét is vizsgálják annak érdekében, hogy visszakövethető legyen az elkövető személye. Sági Géza a tavasz beköszöntével a kiskert-tulajdonosok figyelmét is felhívta, hogy az ügyfélszolgálatokon lehetőség van ezen ingatlanok közszolgáltatásba való, idény jellegű bekapcsolására is. Azzal zárta, az önkormányzat és a szolgáltató tehát több új eszközzel is törekszik a köztisztaság további javítására, de a lakosság együttműködése, környezettudatos szemlélete elengedhetetlen a sikerhez.

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

A cikk eredetiben itt olvasható: http://gyorplusz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: