fbpx

Nulla Hulladék élelmiszerbolt hálózat nyílt Franciaországban

Egy csomagolás nélküli „Nulla Hulladék” élelmiszerbolt hálózat bukkant fel pár hónapja Franciaországban. A Day By Day kiscég célja az, hogy maga az élelmiszer vásárlás a legeslegjobban környezetet kímélő legyen – írja a greenprofit.hu.

Forrás: greenprofit.hu

Alice Bigorgne volt marketingest Bea Johnson könyve, a Nulla Hulladék Otthon késztette arra, hogy feladja addigi életét és megnyissa szülővárosában, Lilleben az első Day By Day (Napról napra) boltot. Nemrég a negyedik üzletét nyitotta meg Franciaországban.

A Day By Day boltoknak 450 különböző élelmiszerterméke van, melyeket ömlesztve értékesítenek – ezeket üvegekben, dobozokban különböző tartályokban tárolják. Ahhoz hogy valaki vásárolni tudjon meg kell adni a pontos súlyt, értéket és hozott üvegbe, zsákba csomagolják. Ha kell akkor egy kanál kávét, vagy két darab fahéjat is adnak. Természetesen az árut csomagolás nélkül is el lehet vinni.

A csomagolás nélküli üzletben a termékek jóval olcsóbbak, mint a divatos marketekben. Ez a különbség akár a 40 %-t is elérheti, ráadásul jobb minőségűek is.

Ez a jelentős árkülönbség is felhívja a figyelmet arra, hogy legtöbbször nem a megvásárolt termék a drága, hanem a csomagolás. Természetesen ez nem csak a pénztárcánkat kíméli, hanem jelentős pozitív környezeti hatása is van bolygónkra. Kevesebb hulladék, kevesebb tájseb keletkezik a Földünkön.

Nem a hulladékok újrahasznosítására kell ösztönöznünk az embereket, hanem arra, hogy ne is keletkezzen hulladék.

Mónus Angéla

A cikk eredetiben itt olvasható: http://greenprofit.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: