fbpx

Hulladékgazdálkodási rendszert fejlesztenek Kelet-Nógrádban

Nettó 3,5 milliárd forintos beruházással fejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszert Kelet-Nógrád 51 településén, bővítik a salgótarjáni lerakót, új járműveket szereznek be, és hulladékszigeteket építenek – a részleteket sajtótájékoztatón ismertették szerdán Salgótarjánban.

    Sipos Zsolt, a kivitelező HE-DO Kft. és a DHJ Építő Kft. alkotta konzorcium képviselője elmondta: Salgótarjánban csarnokok épülnek, ahol a szelektív hulladékgyűjtésből beérkező anyagokat válogatják szét, illetve a kukásautók által beszállított szemét szétválogatását végzik.
    Bátonyterenyén és Pásztón egy-egy hulladékgyűjtő udvar létesül, emellett a központi, salgótarjáni lerakót bővítik, amely évi 30 ezer tonna kapacitású teleppé válik.
    A két gyűjtőudvarból is a Salgótarjáni Térségi Hulladéklerakón épülő 1500 négyzetméteres mechanikai kezelőcsarnokba szállítják a hulladékot.
    A program részeként 19 rakodó- és gyűjtőjárművet is beszereznek, és 151 hulladékszigetet is építenek a településeken októberig.
    Dóra Ottó, a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke a projekt további elemeiről elmondta, bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést a társulás településein, illetve a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtést a kétezer fő feletti településeken, a kisebb falvakban pedig ötezer házi komposztálót osztanak ki a zöldhulladék hasznosítására.
    A program 2 milliárd 700 millió forintos támogatásban részesült a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: