fbpx

Illegálisan működő fémtelepet találtak a pénzügyőrök Kőszeg közelében

Illegálisan működő fémtelepet találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, akik közérdekű bejelentés alapján végeztek ellenőrzést egy Kőszeghez közeli településen lévő ingatlanon – közölte Cséve Szabolcs, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának szóvivője kedden az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a telepen több mint egy tonna rézkábelt, vas- és alumíniumhulladékot találtak, amelyről az ingatlan tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy azt lomtalanítások alkalmával és hulladéktelepekről gyűjtötte össze, viszont fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezik.
A pénzügyőrök a Vas megyei fémkereskedők nyilvántartásai alapján megállapították, hogy az ellenőrzött ember 2014 januárjától kezdve 46,5 tonna fémhulladékot már értékesített, ezért vele szemben az engedély nélkül végzett fémkereskedelmi tevékenység miatt pénzbírságot szabnak ki, amelynek mértéke függ az értékesített fémek piaci értékétől és a fémhulladék mennyiségétől.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: