fbpx

Szelektív hulladékgyűjtés Zalaegerszegen

Nem mindegy, hogy milyen hulladék kerül a sárga, a kék, és a zöld színű konténerekbe. Továbbá arra is oda kell figyelniük a lakóknak, hogy megfelelően előkészítve dobják-e bele a kukába szemetüket. A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. az ezzel kapcsolatos tudnivalókra hívta fel a figyelmet – számol be www.regio1.hu.

Zalaegerszegen a szelektív hulladékot három féleképpen gyűjtik; hulladékudvarokban, zsákokban és gyűjtőszigeteken. A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. a szétválogatott szemetet rendszeresen elszállítja.
Harmath Virág kiemelte: egyik leggyakoribb probléma, hogy a lakosok a hulladékot nem a megfelelő színű gyűjtőedényekbe dobják. A szakember szólt arról is, hogy több bejelentés érkezett a Zalai Közszolgáltató Nonproft Kft.- hez, miszerint hamar eltelítődnek a konténerek. Mint mondta, ez nem a kuka mérete, hanem a benne helytelenül elhelyezett hulladék miatt van. Fontos, PL., hogy a PET palackok összelapítva kerüljenek a gyűjtőedényekbe, mivel így kisebb a térfogatuk, s jobban elférnek.

Ez vonatkozik minden tejes és gyümölcsleves kartondobozra. De ide kell dobni az ásványvizes, az üdítős, a citromleves PET palackokat, a samponos, a mosogatós flakonokat, valamint a műanyag kupakokat is.

A szakember arra kéri a lakosságot, hogy a kartondobozokat, a papírzacskókat, az újságpapírokat és A szórólapokat a kék színű konténerbe dobják. A zöld színű gyűjtőedénybe viszont az italos, a bébiételes és a lekváros üvegeket kell elhelyezni.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.regio1.hu

Facebook Comments

2 thoughts on “Szelektív hulladékgyűjtés Zalaegerszegen

  • 2020/03/01 at 20:29
    Permalink

    Keresem, hogy mikor szállítják el a biohulladékot Zalaegerszegen. Találok ötmillió önfényező cikket, meg mindenféle ismertetőt arról, hogy milyen zsákba mit tehetünk, de azt, hogy mikor milyen hulladékot szállítanak el, sehol nem találom. Van olyan is, hogy hulladéknaptár, de Zalaegerszeg nincs benne. Végignéztem már mindent, egy órája ezzel foglalkozom, de nincs sehol. Katasztrófa!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: