fbpx

Uniós támogatásból bővítették a szabolcsi Kemecse szennyvíztelepét

Befejeződött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén a szennyvíztisztító telep kapacitásbővítésével kapcsolatos, csaknem 285 millió forintos uniós támogatású beruházás, melyet zárórendezvényét kedden tartották a Nyíregyházához közeli kisvárosban.

###

    A program vissza nem térítendő támogatásának mértéke eléri a 85 százalékot, az önerőt kormányzati támogatásból finanszírozta az önkormányzat – hangzott el az eseményen.
    A 4700 lakosú Kemecsén több mint 90 százalékos a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítettsége, a rákötési arány a kiépült hálózaton 77 százalék. A város eddigi szennyvíztisztító telepe erősen túlterhelt volt, emiatt az önkormányzat és a szolgáltató nem tudta további rákötésekre ösztönözni a lakosságot – olvasható a program honlapján.
    Lipők Sándor, Kemecse Fidesz-KDNP-s polgármestere ezzel kapcsolatban elmondta, a beruházással érintett terület osztatlan közös tulajdonban volt, az önkormányzat csaknem tíz év elteltével, 2010-ben tudta teljesen a saját tulajdonába venni. A pályázat 2011-ben nyújtották be, a telepbővítés pedig tavaly év végére készült el.
    A beruházás révén a telep korábbi, napi 170 köbméteres kapacitását 500 köbméteresre növelték, emellett elkészültek a technológiai fejlesztések: gépeket telepítettek, felújították az üleptő- és fertőtlenítő medencéket, a folyékony hulladék fogadót, valamint szociális épületet építettek és kiépítették a telep távvezérelt irányítástechnikáját is.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: