fbpx

Így lehet házilag kinyerni az aranyat a számítógépből

Egy számítógép a hírek szerint 0,5-2 gramm aranyat tartalmaz. Már sokak fejében megfordult, hogy házilag nyerje ki a nyakláncra valót az öreg pécékből. Megmutatjuk hogy lehet…- írja az energiaoldal.hu.

Egy kisebb csokrot válogattunk össze azokból a videókból, amelyek részletesen bemutatják mi a teendő az elektronikai berendezések aranyásóinak.

Emellett mindenki óva intünk attól, hogy veszélyes, vagy környezetromboló kísérletezésbe kezdjen! De álmodozni szabad…




A cikk eredetiben itt olvasható: http://energiaoldal.hu

Facebook Comments

2 thoughts on “Így lehet házilag kinyerni az aranyat a számítógépből

  • 2018/08/10 at 23:20
    Permalink

    Ugyanabban a videóban szintén nem mágnessel távolítanám el a ferromágneses anyagokat. Az ember ugyanis csak a vasra számítana, de az IC-k bizonyos részei Nikkelezve lehetne, hogy hatékonyabban forraszthatóak legyenek, a rájuk kapcsolódott aranyat is kidobná így az ember, a hamvasztásnál az arany nem látszik olyan jól mint a savas bontásoknál.

    Reply
  • 2018/08/10 at 23:13
    Permalink

    3-as videó: a hamvasztással az a baj, hogy 900C felett kellene csinálni nagy oxigén felesleggel, de ez házilag nehezen kivitelezhető. Az én fújtatóm nem volt elég neki úgyhogy ocsmány fekete füst szállt belőle, ami miatt lefújtam hosszú időre a projektet. Néztem hogy van aki kénsavban forralja a chip-eket, a műanyag ABS-burkolat leoldódik valami fekete szerves büdös anyaggá és hozzáférhetővé válnak a fémes részek. Cc. kénsavban forralni se kell, 3 nap alatt feloldja a chipek burkolatát, kérdés a fekete szmötyi semlegesítése mennyire környezetbarát.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .