fbpx

Székesfehérvárról érkezett az első nevezés az OHÜ Filmpályázatára

Bő két héttel a pályázat meghirdetése után elkészült az első film az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) Filmpályázatára. A nevezés Székesfehérvárról érkezett 2014. szeptember 4-én. A Filmpályázat immár második meghirdetésével az OHÜ fiatal, tehetséges filmkészítők segítségével kívánja közelebb vinni az emberekhez a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelmi és társadalmi problémákat.

A Comenius Filmműhely az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezte Green Belt című munkáját, amely arról szól, hogy egy posztapokaliptikus, mégis mai világban vándorló hogyan tudja értékelni a természet adta kincseket. A film, amelyet az OHÜ saját YouTube csatornáján tett elérhetővé, a http://youtu.be/xG3K19tfgBk oldalon tekinthető meg.

A határon túlról is lehet jelentkezni az OHÜ Filmpályázatára

A Felvidékről és Londonból is érkezett már megkeresés az ügynökséghez a Filmpályázat kapcsán, amelyre az OHÜ két kategóriában várja az eredeti, kreatív alkotásokat. Az egyik a LOL – Sírva nevettess! nevet viseli, ebben vicces, „rekeszizomrángást” előidéző, a másikban – OMG – Ezdedurva! – pedig megdöbbentő, „szemelkerekedést” okozó filmekkel jelentkezhet bárki, aki fiatalnak érzi magát.

Az alkotások bármilyen hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhatnak, az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig. A legfontosabb szempont a készítés során, hogy a film segítsen abban, hogy hazánkban minél többen felismerjék szerepüket környezetünk megóvásában, és tegyenek is ennek érdekében.

A beérkező pályamunkákat neves szakemberekből – mint Vadon János rádiós műsorvezető és Novák Péter színész, műsorvezető – álló zsűri értékeli majd. A legfeljebb 2 perc hosszúságú alkotásokat 2014. december 1-ig lehet beküldeni a filmpalyazat@ohukft.hu e-mail címre.

A zsűri mindkét kategóriában a három legjobb filmet választja ki: a díjazottak összesen majd kétmillió forint értékű jutalmat kapnak. Az első helyezett 500.000 Ft, a második 250.000 Ft, a harmadik pedig 100.000 Ft értékű díjat kap, ill. egy 50.000 Ft értékű Különdíjat is odaítélnek majd.

Forrás: OHÜ sajtóközlemény

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: