fbpx

Törvény védheti az iskolai papírgyűjtést

Egy Európai Uniós előírás szerint 2015-től csak kereskedők, közvetítők és kezelők foglalkozhatnak a hulladék összegyűjtésével, így megszűnhet az iskolai papírgyűjtés.

Az intézményeket ez érzékenyen érintené, hiszen évente több százezer forintnyi bevételük származott az akcióból, amiből változatos programokat szervezhettek a gyerekeknek.

Lapinformációk szerint a kormány egy törvénymódosítással szeretné elérni, hogy az iskoláknak ne kelljen búcsút inteniük a papírgyűjtésnek, és ezzel együtt a pluszforrásoknak.

A papírgyűjtésre szemléletformáló hatása miatt is szükség van, hiszen fontos, hogy a gyerekek megértsék, a papír egy erőforrás, amivel megfelelően kell gazdálkodunk – jelentette ki az M1 Ma reggel című műsorában az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség koordinációs főosztályvezetője.

Wégner Krisztina kiemelte: a szelektív hulladékgyűjtésben javuló tendenciát tapasztalnak, de van hova fejlődni, hiszen 10 emberből egyelőre átlagosan egy válogatja szét a szemetet.

Forrás: http://www.hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: