fbpx

Ég az alternatív tüzelőanyag

Hulladékból származó nagy mennyiségű alternatív tüzelőanyagból keletkezett tűzzel küzdenek reggel óta a tűzoltók Máriatölgyesen. A lakosságot arra figyelmeztették, a tűz idején nem ajánlatos ablakot nyitni.

Sűrű fekete füst gomolyog az egykori nehézgépipari üzem csarnokaiból, de a mérések egyelőre nem mutatnak mérgező anyagokat a levegőben. A légkört a tűz eloltásáig monitorozni fogják – erősítette meg a SITA hírügynökségnek Igor Šenitko, a tűzoltók trencséni kerületi igazgatóságának igazgatója.

A tűzoltók a tetőablakokon keresztül oltják a tüzet, ugyanakkor igyekeznek a csarnokban található anyagokat is eltávolítani.

Trencsén megyéből 24 hivatásos tűzvédelmi szakember, Zsolna megyéből ugyancsak további tűzoltó- és mentőalakulatok (HaZZ) dolgoznak a helyszínen. A légkör folyamatos vizsgálata céljából Máriatölgyesre (Dubnica nad Váhom) érkeztek a nyitrai vegyi anyagokat ellenőrző laboratórium (Kontrolné chemické laboratórium) munkatársai is.

A tűzoltókat reggel 6.00 órakor riasztották. Az oltásnál légzőkészülékeket viselnek. Šenitka szerint rendkívül óvatosnak kell lenniük, mivel a csarnok elavult állapota miatt elég labilis. Az előzetes információk szerint az épületben akár 1000 tonna alternatív, kommunális szemétből származó, szeparált tüzelőanyag is lehet.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.hirek.sk

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: