fbpx

Páriban népszavazáson döntöttek: nem épül kiserőmű

Nagy többséggel elutasították a Tolna megyei Páriban vasárnap rendezett helyi népszavazáson a községben tervezett, műanyag hulladékot égető kiserőmű építését.

Budainé Vajk Ilona, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: az 518 szavazásra jogosult közül 352-en vettek részt a népszavazáson, amely érvényes és eredményes volt.

A feltett kérdésre: “Akarja-e ön, hogy Pári fejlődése, az itt élők munkahelyteremtése és a fiatalok helyben tartása érdekében (…) a környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelő, műanyag alapanyagú kiserőmű épüljön?”, 272-en nemmel, 80-an igennel szavaztak.

A 670 lakosú községben az önkormányzati tulajdonú Pári Vagyonkezelő és Befektető Zrt. akart öt megawatt teljesítményű, évi 1200 tonna műanyaghulladékot feldolgozó kiserőművet, valamint egy ahhoz kapcsolódó pelletüzemet építeni ötmilliárd forintos beruházással.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: