fbpx

Pillepalackokból építettek úszóhidat Temesvár belvárosában a Bega csatornán

A világrekordok könyvébe kerülhet Temesvár azzal a Bega csatornán átívelő híddal, amelyet 104 502 pillepalackból építettek az EcoStuff Romania környezetvédő szervezet önkéntesei.

    A hidat szerda délután avatták fel a bánsági városban – közölte a Mediafax hírügynökség. Az egyesület önkéntesei heteken át gyűjtötték, válogatták a pillepalackokat, amelyeket ezrenként egy-egy dróthálóból készült kockába rendeztek. Ezekből a dróthálókockákból építették meg azt a 23 méter átmérőjű lebegő korongot, amely átér a Bega egyik oldalától a másikig. 
    A híd felszínét ledeszkázták, és pillepalackokból készült, kivilágítható korlátokkal látták el. Az építmény két hétig marad a vízen. Ez idő alatt koncerteket, szabadtéri előadásokat szerveznek rajta.
    “Bárki bármikor átmehet a hídon, ha nem szalad, ugrál, nem visel tűsarkú cipőt, és nem cigarettázik” – közölte Radu Rusu, az EcoStuff Romania elnöke.  
    Nicolae Robu, Temesvár polgármestere az avatóünnepségen reményét fejezte ki, hogy sikerül hitelesíttetni a világcsúcsot, hiszen a korábbi legnagyobb hasonló építményhez csak 40 ezer pillepalackot használtak fel. 
    “Arra szerettük volna felhívni mindenki figyelmét az építménnyel, hogy gyűjtse és adja le a palackokat az újrahasznosító cégeknek, mert nagy kár ezekkel szennyezni a vizeinket” – jelentette ki Temesvár liberális párti polgármestere. 
    Az ideiglenes híd építőanyagát a temesvári hulladékgyűjtő vállalat hasznosítja újra.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .