fbpx

Így zöldíts ki a szállodád

A nyaralás során mindennek a lazulásról, a kikapcsolódásról és az új élmények megszerzéséről kell szólnia, de emellett – elkötelezett zöldként – nem hagyhatod figyelmen kívül az apró öko-tippeket sem. Igen, még egy szállodában pihenve is sokat tehetsz a környezetedért. Hogyan?

Kis sampon, nagy sampon

A legtöbb szállodában még mindig kis, személyre szóló samponokat, balzsamokat, testápolókat és szappanokat tesznek ki a vendégek számára. Ezeket aztán a vendég távozása után ki is dobják, ami feleslegesen sok hulladékkal jár. Hogy ezt elkerüld, vigyél inkább a saját jól bevált kozmetikumaidból egy keveset. Nem kell a nagy palackokat magaddal cipelned, kisebb mennyiséget pakolj műanyag flakonokba, és máris leküzdötted a problémát.

Ne szemetelj a szobába!

Persze most nem a szemét szétdobálásáról van szó, hanem a szobában lévő kuka használatáról. A legtöbb helyen a szemetesekbe műanyag zacskót helyeznek, amit aztán a napi takarítás során ki is ürítenek, irreálisan sok műanyagot juttatva a szemétre. Ezért inkább ne a szobai, hanem az előtérben elhelyezett kukákat használd, mert ott nagyobb eséllyel gyűlik össze naponta annyi hulladék, hogy pazarlás legyen az ürítésük.

Le az elektromossággal!

Triviális tanácsnak tűnik, de a nyaralás során se felejtsd áramtalanítani a szobád távozáskor. Ha hosszabb időre mész el, akkor kapcsold ki a világítást, a tv-t, és a légkondit is hagyd pihenni. Bár hűvös szobába érkezni egy forró nyári napon kellemes, az egészséged szempontjából korántsem annyira kívánatos. Neked és az áramfogyasztásnak is jobb, ha megérkezésed után fokozatosan hűtöd le újra a szobát.

Napi törülköző és ágynemű csere?

Frissen mosott ágyba feküdni nagyon megnyugtató élmény, és megértem, ha nem szeretnél lemondani erről a nyaralás alatt, de ha nem ragaszkodsz a napi lepedőmosáshoz, akkor sokat spórolhatsz a szállodának és ezzel a környezetnek is. Nem kell koszos ágyban aludni, és a használt törülközőt sem kell addig használni, amíg már kényelmetlen, de a felesleges mosástól igenis megkímélheted a személyzetet és a természetet. Ha kell, beszélj valakivel a takarítóktól, és tisztázd vele, hogy mit szeretnél.

Írta: Peitli Csilla

A cikk eredetiben itt olvasható: http://spatrendonline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: