fbpx

Orbán-Tarlós paktum: BKV oda, közműcégek ide

Formálódik a Tarlós–Orbán-paktum: a főpolgármester lemondana a BKV-ról, a hulladékkezelésről és a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) kisebbségi részvényhányadáról, cserébe pedig megtarthatná a Fővárosi Vízműveket, illetve a kisebb cégeket.

 Egyelőre ez a helyzet, de az alku még nincs lezárva, hiszen a képet erősen átszínezheti Tarlós István igénye az új közgyűlés elleni vétójogra, illetve maga a választási eredmény.

Egyezkednek
Egyezkednek
Móricz-Sabján Simon

Azt Tarlós István sem tagadja, hogy az őszi voksolás előtt – s vélhetőleg utána is – visszatérnek erre a kérdésre Orbán Viktor miniszterelnökkel. A kormány egy közös nonprofit állami cégbe tömörítené a közszolgáltatókat. A szolgáltatás biztonságát ugyanis szerintük csak állami cégek garantálhatják. Ráadásul csak az állami társaságokat tudják rábírni arra, hogy a megtermelt nyereséget teljes egészében az üzembiztonságra és a színvonal emelésére fordítsák.

A fentiek szellemében állami tulajdonba vennék az FCSM-et és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt-t. Az FKF bekebelezésével kiteljesedhet az állami hulladékkezelési monopólium, de szétzúznák Tarlós álmát. A főpolgármester ugyanis egy cégbe vonta volna össze a fővárosi víziközműcégeket, a vízművet, a szennyvíztisztítót, a csatornázási műveket, a szippantósokat.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://nol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: