fbpx

Szemét nélkül is lehet

Egy amerikai gyorsétteremben minden nap a Föld Napja, hiszen sikerült elérniük, hogy egyáltalán ne termeljenek szemetet. Ráadásul ez még az árakat is lefele vitte.

Jason Vrany két éve nyitotta meg vendéglőjét Chicagóban, és azóta szinte egyáltalán nem szemetelt. A gyorsétterem azzal büszkélkedhet, hogy kiváló minőségű fogásokat szolgál fel igen előnyös áron, és a környezetet is kíméli.

Mindezt nem valamilyen különleges eljárással, hanem igen egyszerű hétköznapi praktikák segítségével éri el. Első és legfontosabb talán a komposztálás: minden természetes úton lebomló anyagtól így szabadulnak meg. Emellett az étterem sok mindent újrahasznosít és kizárólag megújuló energiaforrásokat használ. Az alapanyagokat helyi termelőktől szerzi be.

A nyitás óta eltelt két évben tehát összesen egytized köbméternél kevesebb nem komposztálható és nem újrahasznosítható hulladék gyűlt össze, ezt egy átlagos vendéglátó egység egy óra lefogása alatt kiontja magából. Ám ez a törpe mennyiség sem veszett kárba, hiszen egy helyi művész elkérte, és szobrot készített belőle.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.nosalty.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: