fbpx

Újrahasznosítási őrjárat Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhelyen a Kreakids Stúdió, a Bod Péter Elméleti Líceum és a Csipkerózsika napközi otthon közösen vesz részt a RoRec Egyesület (Asociația Română pentru Reciclare) Újrahasznosítási őrjáratán (Patrula de reciclare). A május 8-án, csütörtökön megszervezendő Ökoparty a környezettudatos „szemetelésre” hívja fel a figyelmet. A szervezők önkéntesek jelentkezését várják.

rorec flashmob

A RoRec felhívásának célja, hogy népszerűsítse a pedagógusok és a diákok körében a természet iránti felelős viselkedést azáltal, hogy az alkalmatlanná váló elektromos és elektronikus eszközök (DEEE) szelektív módon való összegyűjtésére és annak céltudatos leadására ösztönöz. A Kreakids Stúdió és a hozzá csatlakozó oktatási intézmények ezért egy Ökoparty elnevezésű programsorozatot szerveznek május 8-án, csütörtökön a Sportcsarnok előtti téren.

16 órai kezdettel egy db. elektromos vagy elektronikus hulladék leadásával lehet majd belépni a „partira”, ahol az érdekes, ismeretterjesztő programok és díjazások mellett sor kerül egy villámcsődületre (flashmobra) is, ami a környezettudatos gondolkodásra és az elektromos hulladék környezetromboló veszélyeire hívja fel a figyelmet. A rendezvény támogatója Kézdivásárhely Önkormányzata és az Újrahasznosítás városa program.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://think.transindex.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: