fbpx

Segítség! Hova tegyem a veszélyes hulladékot?

Biztosan felmerült a kérdés már benned is: hová vidd a használaton kívüli, régi hűtőszekrényt, az ősrégi tévét vagy éppen az autód elhasznált gumiabroncsait. A válasz egyszerű: az úgynevezett hulladékudvarokba, azok ugyanis éppen azért vannak, hogy a háztartásodban keletkező veszélyes és speciális hulladékoktól törvényes úton megszabadulhass.

 Forrás: Thinkstock

Hulladékudvart a lakhelyedhez közel is találhatsz, akár a fővárosban, akár valamely vidéki nagyvárosban élsz. Szolgáltatásaik sok esetben térítésmentesek, de fontos, hogy kizárólag lakossági eredetű és mennyiségű hulladékra vonatkozóan. A gyűjtött hulladékok listája udvaronként eltérő lehet, ezért érdemes felhívni az adott helyet és előre egyeztetni a leadni kívánt hulladék típusáról és mennyiségéről. Arra figyelj, hogy ilyen helyekre csak szelektíven, egymástól külön gyűjtve szállíthatók be a papír-, üveg-, műanyag-, fém- és zöldhulladékok, illetve a gumiabroncsok is. Ha használt sütőolajat, veszélyes hulladékokat szeretnél itt leadni, mint például háztartási elektromos-elektronikus berendezést, szárazelemet, akkumulátort, festék- és lakkmaradékot, növényvédőszer maradékot, fénycsöveket, úgy érdeklődj előre telefonon, hogy azokat hol és mikor veszik át.

Amit nem vihetsz ide sem

Robbanás-, fertőzés- és sugárveszélyes anyagokat, laborvegyszereket a hulladékudvarok nem vehetnek át. Nem adható le ezeken a helyeken olyan hulladék sem, ami nem szerepel a hulladékudvar telephelyére kiadott hatósági engedélyben. Az ilyen anyagokat átvételi engedéllyel rendelkező hulladékkezeléssel foglalkozó cég számára vagyunk kötelesek átadni, vagy megrendelhetjük tőlük a hulladék elszállítását.

 A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.life.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: