Rég örültek már ennyire hulladéknak

Több mint tízezer látogató mintegy 45 ezer műanyag palackot és fémdobozt gyűjtött össze tizenhat helyszínen a Fővárosi Szelektív Fesztivál elmúlt hét hónapja alatt – közölte Budapest Főváros Önkormányzata.

Tizenhat kerületben tizenhat iskola fogadta be a fővárosi szelektív hulladékgyűjtő rendszert népszerűsítő tavaly szeptemberben útjára indított rendezvénysorozatot. A fesztiválon kiállítás, interaktív játékok, alternatív osztályfőnöki órák, terepasztal, különféle versenyek és foglalkozások keretében ismerkedhettek meg a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával a befogadó iskolák diákjai és a környék többi intézményének tanulói – olvasható a közleményben.

A szervezők minden nap más-más programmal várták az osztályokat. A legnépszerűbb esemény a kukásautó és a PET-palack-gyűjtő verseny volt, amelyre összesen 44 883 darab műanyag flakont és fémdobozt hoztak a diákok.

A 16 állomásból álló sorozat célja az volt, hogy az egyes kerületekben élők alaposabban is megismerkedjenek a szelektív hulladékgyűjtési rendszerrel, a környezetvédelem fontosságával, a projekt előnyeivel, valamint a vele járó kötelezettségekkel.

A közlemény szerint a “házhoz menő” rendszerben Budapest teljes területén szelektíven lesz gyűjthető a műanyag, a fém-, és a papírhulladék. Terveik szerint ez év végéig minden fővárosi háztartás megkapja a kék és sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtőket. A program keretében a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) összesen négyszázháromezer új tartályt telepít, amelyeknek az elszállításáról hatvan új, alternatív üzemű gép gondoskodik majd.

Az uniós forrásoknak köszönhetően a budapestieknek sem a tartályokért, sem az elszállításért nem kell pluszdíjat fizetniük – írták a közleményben.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: