fbpx

Finn és amerikai cég semmisítheti meg a veszélyes vegyszereket

Tendereztetést követően a finn Ekokem OY AB és Veolia francia multinacionális vállalat amerikai leányvállalata, a Veolia Environmental Services Technical Solutions semmisítheti meg a Szíriából származó veszélyes vegyszereket – közölte pénteken a hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW).

A közlemény tanúsága szerint az OPCW a megszabott január 19-i határidőig összesen 14 pályázatot kapott, amelyekből végül kiválasztották a két nyertest. A versenyeztetés lezárása fontos előrelépés a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítésének folyamatában – közölte a szervezet.

A pályázati felhívás 500 tonna vegyszer, továbbá a korábban semlegesített vegyi fegyverekből származó több ezer liternyi melléktermék, veszélyes hulladék megsemmisítésére vonatkozott. A hulladék elpusztítására az OPCW 40 millió eurót, átszámítva mintegy 12,3 milliárd forintot különített el.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: