fbpx

Illegális szemétlerakatok Kassán

Kassa. Egyre több a szemét a városban. Kassa Óváros honlapján hívta fel a lakosokat arra, hogy segítsenek rendet tartani a városban, és kerüljék a szabálysértéseket.

undefined

A Jesenský utcában is van hulladékgyűjtő udvar(A szerző felvétele)

A szerző felvétele

„A város közterületei, főként a hulladékgyűjtő konténerek környékén egyre gyakrabban alakulnak ki illegális hulladéklerakatok” – közölte Ladislav Šarocký, az óvárosi hivatal jogi és személyzeti osztályának szakelőadója. Elmondása szerint ugyan a magisztrátus havonta egyszer eltakarítja az illegális szemétlerakatokat, de szinte azonnal újabb hulladék kerül a helyükre. „Akik a konténer mellé rakják a szemetet, szabálysértést követnek el. A városi rendőrség 165,96 eurós büntetést is kiszabhat” – tette hozzá. Šarocký az tanácsolja a lakosoknak, a szelektívhulladék-gyűjtő tartályokba is csak az oda való szemetet rakják. A szemétgyűjtők körül semmi keresnivalója a nagyméretű és építési hulladéknak, sem a veszélyes hulladéknak. Az ilyen szemetet a város hulladékgyűjtő udvaraiba szállíthatják a lakosok. Kassán három ilyen gyűjtőhely van, a Jesenský, a Vágóhíd, valamint a Poprádi utcában. Kassa önkormányzata a városrészekkel közösen takarítási programot szervez, rendszeresen óriáskonténereket állít a lakótelepekre, hogy ne kelljen messzire vinni a nagyméretű hulladékot. A konténerek kihelyezésének idejét minden városrész az internetes oldalán közli.

KOCSIS EDINA

A cikk eredetiben itt olvasható: http://ujszo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: