fbpx

Nonprofittá vált a hulladékgazdálkodás

Január elsejétől a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi a lakossági hulladékgazdálkodást.

A várhatóan tavasszal elfogadandó közműtörvényre előre reagálva az önkormányzat létrehozott egy teljesen saját tulajdonában lévő nonprofit társaságot, amely a VKSZ Zrt-től átvette a lakossági hulladékkezelés feladatait. A „nonprofit” jelző azt jelenti, hogy a cég nem termel profitot, a bevételeit kizárólag a szolgáltatások működtetésére fordíthatja.

undefined
Porga Gyula

Könnyed átmenetet ígért a lakosságnak sajtótájékoztatóján Porga Gyula.

A polgármester szerint nem érzékeljük majd a változást, hiszen ugyanazok a hulladékszállítók dolgoznak továbbra is, mint eddig, és a szolgáltatások ára sem változik.

Temesvári Balázs, a VKSZ vezérigazgatója kifejtette: a jogszabályi változások indokolták a nonprofit kft léthozását. A háztartási hulladékok mellett a már működő szelektív hulladékgyűjtést és a házhoz menő lomtalanítást és zöldhulladék-gyűjtést is ők végzik majd. Ezáltal átláthatóbbá válik a közszolgáltatási szektor, ott nem a magas profit elérése a legfőbb cél akár a díjak drasztikus megemelésével is, hanem a minél magasabb színvonalú szolgáltatás.


Dr. Temesvári Balázs

A változások senkit nem érintenek hátrányosan – ígérte a vezérigazgató. Az átszervezés után is maradnak hulladékgazdálkodási feladatai a VKSZ Zrt-nek, hiszen a gazdálkodó szervezetek hulladékszállítását, illetve az építési törmelékek kezelését is ők végzik.

Gősi Zoltán, az újonnan alakult nonprofit kft ügyvezetője kijelentette: az a feladat, hogy a rendszert a lehető legolcsóbban üzemeltessék úgy, hogy a minőség ne romoljon. Szeretnék még az idén bevezetni a házhoz menő szelektív gyűjtést. A törvényi előírás szerint a fogyasztók költségeinek minimalizálására kell törekedni, jövő évtől pedig állami díjmegállapítás lesz, a cég igyekszik ebből a lehető legtöbbet kihozni.

undefined

A hulladékkezelő ügyfélszolgálata a Kistó utcában maradt, a zöld számok továbbra is élnek, az ügyfélszolgálat elérhetősége nem változik. A közeljövőben új honlapon is lehet információkat szerezni a nonprofit kft-vel kapcsolatban.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.veszprem.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: