fbpx

Hulladék újrahasznósító központot nyitnak Zsablyán

Zsablya községben ez év áprilisának végéig megnyílik egy újrahasznosító központ, amely begyűjti és fel is dolgozza az újrahasznosítható hulladékot – hangzott el tegnap a központ létrehozásáról szóló szerződés aláírásakor.

A 130 ezer dollár értékű projektumot együttesen valósítja meg Zsablya község, a Vajdasági Roma Gazdasági Központ, a magyarországi Nyílt Társadalomért Intézet, valamint a romák felzárkóztatásával foglalkozó vajdasági kormányiroda. A projektum keretében Vajdaság-szerte négy telephelyet hoznak létre, ahol összegyűjtik és felvásárolják a hulladékot az adott helyi önkormányzattal, a helyi vállalatokkal és a hulladékgyűjtőkkel együttműködve.

Miroslav Vasin tartományi gazdasági titkár kijelentette, hogy a zsablyai újrahasznosító központ újabb bizonyíték arra, hogy a vajdasági kormány vezető szerepet vállal a régióban a romák helyzetének javítása érdekében.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.delhir.info

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: