fbpx

Az ilyen gusztustalan csomagoktól lesznek idegesek a debreceniek

A szemét-ügyek ki tudják borítani a normális debrecenieket. Ki szereti, ha a háza mellett spontán szeméttelep alakul ki? Jegyzet.

Értelmes, hasznos ötlet, hogy gyűjtsük szelektíven a szemetet. Ezt a célt szolgálják a szelektív hulladékgyűjtők szigetei is, szerte a városban. A gond azonban az, hogy sokan ezeket általános szemétlerakónak tekintik.

Nem éppen vonzó látvány a szétdobált szemét

Van, aki ide dobja ki a privát háztartási szemetét. Vagy néha jön egy-egy nagyobb autó, kiszáll belőlük két-három ember, s letesznek egy kanapét, szekrényt, aztán visszaugranak és elhúzzák a csíkot. A holmijuk meg ott marad. De az sem ritka, hogy hajléktalanok pakolnak ki a kukákból, visszaváltható üvegek vagy ki tudja, mi után guberálva. Szétszórnak mindent, aztán elvonulnak.

Ez a fotó a Hortobágy utcán készült. Így nézett ki a hulladékgyűjtő sziget karácsonykor. Erről a környékről írtunk már: vannak, akik ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy ide dobálják a szemetüket. A környékbeliek állítják: szerintük van olyan közeli bolt, ahonnan szintén ezekben a kukákban, vagy ezek környékén landol a szemét. Akár itt, akár másfelé járunk, zavaró látványt nyújt a szétszórt szemét.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.dehir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: