fbpx

Közmunkások ötletével spórolnak a fűtésszámlán Nagyrédén

Nagyrédei közmunkások ötlete a papírbrikett. Nyár óta mintegy háromezer darabot gyártottak saját technológiával, saját szerszámokkal, amivel sokat spóroltak a helyi egészségház fűtésszámláján.

Kísérleti program indult Nagyrédén, amelynek keretében többek közt a helyi vállalkozásoktól összegyűjtik a papírhulladékot, és az ebből nyár óta áztatással, préseléssel készített háromezer darab brikett téglával fűtenek – mondta el a Krónikának Balázs József, a Heves megyei település polgármestere.

A feladatot közmunkások végzik saját ötlet alapján, saját szerszámokkal, és a papírbrikett előállító berendezést is saját ötletből készítették – tette hozzá a község önkormányzatának vezetője a Kossuth Rádió műsorában.

A településen működő gazdálkodó szervezeteknél, különböző intézményeknél keletkezett papírhulladékot a helyi egészségügyi központba gyűjtötték össze. Az elkészített papírbrikett pedig több hónapig elegendő az intézmény hőenergia-ellátására –fogalmazott.

A polgármester szerint ezzel legalább 30 százalékot spórolnak az egészségház fűtésén. Balázs József azt mondta, ha az új anyag beválik, jövőre az összes önkormányzati intézményben ezt használják majd. A közmunkaprogram keretében pedig a rászoruló családoknak is segítenek – hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: