fbpx

Gémesi György elnézéskérésre szólítja fel Illés Zoltánt

Levélben fordult a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkárhoz Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) gödöllői polgármester, a Zöld Híd hulladékgazdálkodási társulás elnöke, kifogásolva Illés Zoltánnak a Parlamentben hétfőn elmondott szavait, egyúttal felszólítva az államtitkárt, kérjen elnézést.

    Az Országgyűlés hétfői ülésén elhangzott interpellációjában Szabó Imre (MSZP) annak a véleményének adott hangot, hogy problémák vannak a Gödöllő központú Zöld Híd hulladékgazdálkodási társulásnál. Ennek okai közé sorolta a lassú, sokszor jogsértő és drága hatósági munka mellett többi között a növekvő adókat és járulékokat, továbbá a véleménye szerint elhibázott rezsicsökkentést.
    Erre válaszul Illés Zoltán azt mondta, a társulás vezetője, Gémesi György öt éve nem hajlandó adatokat szolgáltatni. Nem lehet tudni, minek alapján határozza meg a szemét összegyűjtésének díját, és mit csinált a haszonnal – sorolta a kérdéseket. Az államtitkár azt mondta, Gémesi György adja vissza a társulás vezetését, és majd lesznek a társuláson belül olyan települések, amelyek átvilágítják a szervezetet.
    Illés Zoltánhoz intézett, pénteken az MTI-hez is eljuttatott levelében Gémesi György azt írta, hogy az államtitkár a hulladékgazdálkodási ügyben “valótlanul és felkészületlenül minősítette” a 109 önkormányzat társulását és a köztulajdonban lévő Zöld Híd Régió Kft.-t.
    Közölte, az államtitkár állításával szemben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás, és nem a szemét összegyűjtésének árát határozták meg, és cáfolta, hogy 5 éve ne szolgáltatnának adatokat.
    Gémesi György a haszon firtatásával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a társulás gazdálkodása, uniós pályázati pénzfelhasználásának vizsgálata nyilvános, a céginformációs rendszerből pedig kiderül, hogy érdemi nagyságú és felosztható pénzügyi eredmény nélkül, nonprofit módon gazdálkodtak.
    Egyúttal felszólította Illés Zoltánt, hogy kérjen elnézést az önkormányzatok tanácsától, a szakemberektől “és az egész hazaihulladékgazdálkodási szakmától”.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: