fbpx

Kármentesítés az egri ipari parkban

Kármentesít egy 15 hektáros területet az egri ipari parkban az egri önkormányzat  az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának (KEOP) közel egymilliárd forintos támogatásából – tájékoztatta a Média Eger Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-t.

    A közleményben hangsúlyozzák, hogy a kármentesítés nyomán a  szennyezett terület alkalmassá válik beruházásokra és új munkahelyek teremtésére.
    A munka a tervek szerint 2015. május 31-ig tart. Ennek során megtisztítják helyben a korábbi ipari tevékenység következtében olajszármazékokkal szennyezett talajvizet. A kivitelezés főként az ipari park déli felén elhelyezkedő Bosch Rexroth Pneumatika Kft. területén zajlik az érintett tulajdonosokkal szoros együttműködésben.
    A munka elvégzése után ötéves utókövetési időszak kezdődik: az illetékes hatóság a várossal karöltve folyamatosan monitorozza majd a kármenetesítés eredményét.
    A Média Eger Nonprofit Kft. a közleményben emlékeztet arra, hogy az érintett ingatlan az 1990-es években a magyar államtól került az egri önkormányzat tulajdonába. A terület 2003-ban történt értékesítését követően derült fény a környezeti szennyezésre, a felelősség kérdése azonban már nem tisztázható.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: