fbpx

Hatósági intézkedéseket sürget az MSZP az illegális szennyvíziszap-lerakás miatt

A környezetvédelmi hatósághoz fordulnak a pestszentlőrinci illegális szennyvíziszap-lerakás miatt a szocialista képviselők, akik a múlt héten feljelentést tettek az ügyben. Kifogásolják azt is, hogy a XVIII. kerület vezetése nem tájékoztatta a lakosságot a környezetszennyezésről, valamint a szennyezett talaj és a talajvíz kivizsgálása sem kezdődött meg.

    Három MSZP-s képviselő a múlt héten jelentette fel a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.-t (FTSZV), mert fényképek és videofelvételek bizonyítják, hogy a cég dolgozói illegálisan helyezik el a szippantott szennyvíziszapot a pestszentlőrinci Cséry telepen, és a talajba temetik a veszélyes hulladékot. Tarlós István főpolgármester pénteken azonnali hatállyal menesztette a társaság ügyvezető igazgatóját.


    Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese és XVIII. kerületi képviselőjelöltje kedden az FTSZV telephelye előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: egy hete nincs gazdája “az évtized környezetvédelmi katasztrófájának”, egy hét kevés volt arra, hogy a hatóságok vagy Ughy Attila (Fidesz-KDNP) polgármester intézkedjen a százezer család biztonságát veszélyeztető ügyben, tájékoztassa őket a környezetszennyezésről.
    Azt mondta: mivel a XVIII. kerületnek “nincs felelős vezetése”, úgy döntöttek, a következő hetekben az MSZP szervez lakossági fórumokat, hogy tájékoztassák az embereket.
    Szaniszló Sándor szocialista fővárosi önkormányzati képviselő a helyszínbejárás előtt újságírónak elmondta: a rendőrségi feljelentés után a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez fordul, mert információjuk szerint vegyi anyagokat és építési törmeléket is a talajba temettek a Cséry telepen.
    Tudatta azt is, hogy felveszi a kapcsolatot az FTSZV új vezérigazgatójával, hogy tegyen meg mindent a környezetszennyezés megszüntetése érdekében. Hozzátette, csak a terület teljes rekultivációját tartják elfogadhatónak, az elmúlt három évben lerakott veszélyes anyag nem maradhat “a pestszentlőrinciek nyakán”.
    Simon Gábor azonnali kárfelmérést sürgetett, többek között annak tisztázását, hogy a szennyeződés érinti-e az ivóvízbázist. Egyúttal jelezte, Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkárhoz fordul az ügyben.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: