fbpx

Összefogtak a Kapos menti települések, rekultiválnak 28 szemétlerakót

Egy hónap múlva elkészül annak a 28 hulladéklerakónak a rekultivációja, amelyet Európai Unió és a magyar állam 100 százalékos finanszírozásával a 118 települést összefogó Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2,1 milliárd forint értékű programja keretében végeznek.

    A Kaposváron 2012. május elején elkezdődött rekultivációs munkák eredményeként elsőként a Nádasdi utca végén csaknem fél évszázada üzemelő szeméttelep D0-ás hulladéklerakóját szüntetik meg. Két lerakó még 2015-ig üzemel, azt követően a cél az, hogy a lehető legkevesebb hulladékot rakják le, és minél többet feldolgozzanak – mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere, a társulás elnöke a helyszínen sajtótájékoztatón, pénteken.  

reku   
    Kovács Katalin, a társulás vezetője elmondta: október végén szeretnék lezárni a rekultivációs projektet. Addig a felhagyott lerakókat szigetelő takaróréteggel és humuszos fedőréteggel fedik be, végül befüvesítik, így óvják meg a felszín alatti vizeket. Öt térségi és 23 kislerakót alakítanak át, 60 ezer köbméter hulladékot mozgatnak meg és tüntetnek el a szakemberek, 4100 négyzetméternyi területet adnak vissza ily módon a természetnek.
    Gelencsér Attila, a város fideszes országgyűlési képviselője szerint a kaposváriak egyre környezettudatosabbak, a kormány pedig azon dolgozik, hogy minél több hasonló program induljon országszerte.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: