fbpx

Több mint 13 ezer polgárőr vett részt a Teszedd! akcióban

Országszerte több mint 13 ezer polgárőr vett részt a Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű szemétgyűjtési akcióban – közölte az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a polgárőrök a szombati akcióban mintegy félezer találkozási ponton koordinálták a szemétszedést.


A szövetség emlékeztetett: az OPSZ évek óta rendszeresen együttműködik a környezetvédelmi hatóságokkal az illegális szemétlerakók felderítésében és felszámolásában.
A közleményben idézték Túrós Andrást, az OPSZ elnökét, aki a Teszedd! akció balatonkeresztúri megnyitóján köszönetét fejezte ki a részt vevő polgárőröknek, hogy társadalmi felelősségvállalásukat a környezetvédelem területén is összefogottan, egységként mutatták meg, valamint az akcióhoz szolgálaton kívül, civilként csatlakozó rendőröknek, tűzoltóknak.
Az ország 1075 településén szombaton több mint százezer önkéntes gyűjtötte az illegálisan lerakott háztartási hulladékot.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: