fbpx

TeSzedd! – 50 ezernél több önkéntes jelentkezett

Már 50 ezernél több önkéntes jelentkezett a TeSzedd! szemétszedési akcióra, a csatlakozni szándékozók még másfél hétig, szeptember 11-éig regisztrálhatnak – tájékoztatta az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) az MTI-t hétfőn.

A szervezők azt várják, hogy a hétfői iskolakezdés után megugrik a csoportos jelentkezések száma, és akkor a szeptember 14-ei, szombati akció során megdőlhetne a tavalyi 150 ezer fős részvételi rekord. A TeSzedd! célja az idén is az, hogy az önkéntesek a lehető legtöbb helyen tisztítsák meg lakókörnyezetüket az illegálisan lerakott szeméttől. A harmadszor megrendezendő akció főszervezője a Vidékfejlesztési Minisztérium és az OHÜ. A szervezésben, lebonyolításban együttműködő partner a Belügyminisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – közölte az OHÜ.

A munkát mások mellett a polgárőrségek és a vízügyi igazgatóságok segítik országszerte azzal, hogy kiszállítják az önkéntes szervezőknek az igényelt, TeSzedd! logóval ellátott gyűjtőzsákokat, és a résztvevők várható számának megfelelő mennyiségű kesztyűt – áll a közleményben. Regisztrálni a TeSzedd! honlapján lehet.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .