fbpx

A kukákat kiürítették, de a szemét ott maradt

Csütörtökön számoltunk be a mindszenti szelektív hulladékgyűjtők körül kialakult helyzetről, ugyanis a kukák tele vannak kommunális hulladékkal, de mellettük is hever a szemét. Pénteken a Gyovai Szabolcsot, Csongrád Víz- és Kommunális Kft. szállításvezetőjét és Zsótér Károly, polgármestert kerestük meg az ügyben, hogy mikor lesz elszállítva a szemét. Mindeközben a szolgáltató kiürítette a kukákat, de a földön lévő hulladékok ott maradtak. A település polgármestere elmondta, hogy folyamatban van az elszállítás.

„Amikor cégünk elnyerte a város hulladékszállítására kiírt pályázatot, akkor azt vállaltuk, hogy havi egy alkalommal visszük el a településről a szelektív hulladékot, de a város vezetőivel abban egyeztünk meg, hogy heti rendszerességgel szállítjuk el, tehát havonta négy alkalommal” – kezdte Gyovai Szabolcs, a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft., szállításvezetője, aki hozzátette, hogy minden héten, szerdán ürítik a kukákat.

Gyovai Szabolcs, a szállításról

A szerződés a Kft. és a város között július elsején lépett érvénybe. Azóta a szállításvezető szerint egyszer, műszaki okok miatt maradt el a szelektív hulladékgyűjtők ürítése, ugyanis a Mindszentre induló autó elromlott. Ez éppen a héten lehetett, hiszen péntek reggel még állt a szemét a kukákban, illetve mellette, de Gyovai Szabolcsot, a megoldásról is kérdeztük. Elmondta, még a hétvégén, de legkésőbb hétfőn mozgósítani fognak egy járművet, ami elszállítja a hulladékot.

Mindeközben a szolgáltató munkatársai kiürítették a szelektív hulladékgyűjtő edényeket. Igen ám, de a földre dobált hulladék ott maradt. Zsótér Károly, polgármester elmondta, hogy a szállítás folyamatban van, a kukák már üresek és az Önkormányzat munkatársai a napokban összeszedik a szemetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: