fbpx

Ökologizálták a bodzafordulói szemétlerakót

A Kovászna megyei hulladékgazdálkodási projekt keretében a 2007 óta nem használt telephelyet az esővíztől fóliával elszigetelték, földet hordtak rá, és füvesítették. A munkálatok idejére a lerakót a bodzafordulói önkormányzat átadta a megyei tanácsnak, amely az ökologizált telepet szerdán visszaadta a városnak.

Tóth Birtan Csaba a Tega Köztisztasági Rt. igazgatója a Sláger Rádiónak elmondta, a füvesített szeméttelepet bekerítették, a bodzafordulói önkormányzat kell biztosítsa az őrzését. A pályázat keretében fog megépülni a Maksa és Lécfalva határába tervezett megyei hulladék-lerakó, addig a kovásznai, kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi telephelyeket is bezárják. A négy város szeméttelepét 28 millió lejért zárja be a bukaresti kivitelező.

szemetszallitas

A Kovászna megyei szeméttároló megépítése késik, mivel a háromszéki önkormányzat elveszítette a pert a brassói táblabíróságon, így érvényben marad a közbeszerzést elbíráló szakhatóság rendelete, miszerint az árajánlatokat újra kell értékelni. A szerződést még ebben az évben meg kell kötni, különben veszélybe kerülhet a pályázat. Az önkormányzat hosszabbítást kért a környezetvédelmi minisztériumtól. Az önkormányzat 30 millió euró uniós pályázatot nyert az egész megyét kiszolgáló korszerű hulladéktározó megépítésére, és a meglévő szeméttelepek felszámolására.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.slagerradio.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: