fbpx

Senki sem akarja eltakarítani a karneváli szemetet

Hatalmas szemétdombot hagytak maguk után egyes karneváli árusok Szombathely belvárosában. A rengeteg hulladékot óriási műanyag zsákokba gyömöszölték, amiket aztán egy bank szemétgyűjtő konténere mellé hajigáltak az egyik Thököly utcai belső udvarban. A zsákok némelyike hamarosan kiszakadt, s azóta is megállíthatatlanul folydogálnak belőlük a különféle bűzös, lucskos ételmaradványok, csomagolóanyagok, nejlonzacskók, miegyéb gusztustalanságok.

Szemét a Külsikátornál

Elkeserítő látvány nyújt ez a forgalmas belső udvar még most, napokkal a karnevál után is, rossz ránézni, ugyanis a szeméthegyet senki sem akarja eltakarítani. A közeli háztömb lakói szerint szerdán reggel fél nyolckor – mint minden egyes napon – megjelent ugyan a helyszínen a SZOVA szemétgyűjtő autója, de a dolgozók csak a konténert ürítették ki, az ocsmány zsákokhoz hozzá sem nyúltak.

A bank biztonsági őre kapacitálta őket egy kicsit, de mindhiába, a dolgozók hajthatatlanok maradtak. Azt mondták, hogy nekik a konténerek kiürítése a feladatuk, a melléjük szórt szemét eltüntetése nem munkaköri kötelességük. Ők maguk mindössze annyit tehetnek, hogy beszámolnak cégük vezetőségének a belvárosi szemétdombról.

A zsákok tehát – egyelőre – maradnak, különös, már-már nápolyi hangulatot kölcsönözve a megyeszékhely belvárosának. De vajon ki lesz az eltakarító? S kinek a feladata lett volna a kereskedők szemetéről gondoskodni? Béreltek-e például konténert a belvárosban?

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.nyugat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: