fbpx

Komposztverseny magánszemélyeknek

A Föld Barátai nonprofit szervezet a Környezetvédelmi Tevékenységek Központjával közösen idén harmadik alkalommal hirdette meg a Miss Kompost elnevezésű versenyét magánszemélyek részére. 

A kezdeményezés a házi komposztálást szeretné népszerűsíteni, rámutatva, hogy a biológiai hulladék újrahasznosítása a modern életstílus szerves része. Egyben lehetőséget kínál a polgárok számára az általuk alkalmazott különböző újrahasznosítási technológiák bemutatására, a tapasztalatok átadására, az információcserére.

A szervezők a jelentkezőktől három fényképet várnak a komposztálási mód leírásával együtt, és arra is kíváncsiak, miből készült az adott komposzt. Várják továbbá a témával összefüggő érdekes, humoros történeteket, de akár verseket, meséket is. A döntőbe kerülő versenyzőktől három kilogramm komposztot is kérnek majd. A jelentkezéseket szeptember 10-ig fogadják, a szeptember 27-i döntőbe – amelyet Trencsénben a Biovásár (Biojarmok) során tartanak – a szakmai zsűri döntése alapján öten kapnak meghívást. A legjobbakat értékes díjakkal jutalmazzák.

Forrás: ujszo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: