fbpx

Szencre hordják a bazini szemetet

Július eleje óta Bazinból is a szenci magánszeméttelepre kerül a hulladék. A városvezetésnek nem tetszik a helyzet, erre keresnek megoldást a holnapra összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülésen. Az eredeti tervek szerint csak szeptember elején üléseztek volna a városatyák.

A Szenctől alig húsz kilométerre fekvő Bazin pályázat útján választotta ki az AVE vállalatot, őket bízták meg a hulladék elszállításával. A szemét a vállalat szenci hulladékgyűjtőjébe kerül, ezt a városvezetés felháborítónak tartja. Bazinból évente 6300 tonna hulladékot szállítanának a telepre, Szenc évi 7700 tonna szemetet termel – hangzott el a Rádio Regina műsorában.

„Bazin nagyobb város, mint Szenc, így a szeméttelep a tervezettnél sokkal gyorsabban megtelik. Más megoldásra számítottunk” – mondta lapunknak Vysztavel Csaba, a városi újság szerkesztője. A rendkívüli testületi ülés kezdeményezője a helyi képviselők egy csoportja, a probléma megoldására irányuló javaslatokat az ülésen ismertetik. A szeméttelep 1995-től működik, a 380 000 köbméter kapacitású részt később lezárták, 2009-ben a régi teleptől nem messze nyitották meg az új regionális hulladékgyűjtőt, melyen 525 000 köbméter hulladék fér el. Az eredeti tervek szerint Szencről és a környékbeli falvakból összegyűjtött hulladékot tárolta volna a telepen a vállalat.

A nyári szabadságok miatt megtörténhet, hogy kevés képviselő jelenik meg az ülésen. „A probléma minden lakost érint, ezért remélhető, hogy minél több képviselő megjelenik” – folytatta Vysztavel. A városi képviselő-testület utolsó, júniusi üléséről videofelvétel készült. A kamerákat a Senec Moje Mesto polgári társulás rendelte az ülésre. A társulás bejelentette, a további ülésekről is felvétel készül, így a rendkívüli tanácskozásról készült anyagot az is megtekintheti, aki nem tud megjelenni a városháza házasságkötő termében.

Forrás: ujszo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: