fbpx

Allison váltókkal felszerelt DAF tartja tisztán az Északi-tenger partjának településeit

A közel 200.000 lakos hulladékgyűjtéséért felelős közszolgáltató vállalat 11 új DAF járművet szerzett be, mindet Allison automata sebességváltóval felszerelve.

Aurich körzete népszerű az Északi-tenger partján. Majdnem 1.290 négyzetkilométernyi terület Németország észak-nyugati részén. 2011-től kezdődően a helyi önkormányzat felel saját papír-, háztartási- és organikus hulladékának összegyűjtéséért. A változtatás alapja egy tanulmány volt, mely szerint az önerőből történő hulladékgyűjtés olcsóbb és megbízhatóbb, mint egy szolgáltató által nyújtott tevékenység. Azáltal, hogy saját maga végzi ezt a munkát, Aurichnak sikerült 2011-ben 9,5 százalékkal, 2012-ben pedig további 2,6 százalékkal, összesen több mint 12 százalékkal csökkenteni a szemétszállítási díjat a mintegy 100.000 lakást számláló körzetben.

Jelenleg tíz darab DAF CF75s, 228kW (310 LE) oldalt töltős, a HS felépítményével épített jármű van szolgálatban a kontinensen, melyeket 1-1 fő üzemeltet

A hulladékgyűjtési munkához Aurich 19 új embert vett állományba – közülük 16 sofőrt – és hozzávetőleg 2.1 millió euró értékben 11 új DAF járművet szerzett be, mindet az Allison Széria 3000 típusú automata sebességváltójával felszerelve. A flotta műszaki igazgatójának, Carsten Appelhoffnak két fontos kritériuma volt a tender során: egy tényleg robosztus sebességváltó, valamint a szerviz közeli elérhetősége. „A járművek mindegyike átlagosan napi 800 kukát ürít ki. Ezért megbízható hajtásláncra van szükségünk, ami bírja a napi ezerszer történő megállást, akár utánfutóval is. Ugyancsak fontos a karbantartás gyors elérhetősége és a jó költségarány a tervezett karbantartások esetében, így szorítva minimumra a járművek kieső munkaidejét és a javítási költségeket – tette még hozzá.

A Heselben székelő DAF Truck Sales & Service Dealer-nél Rudolf Bohlje személyében Appelhoff tökéletes partnerre talált. A kereskedő olyan járműveket ajánlott, melyek maradéktalanul megfeleltek a tender követelményeinek, a műhely pedig alig 15 km-re van a hulladéklerakótól.

Hét járművön fixen szerelt töltőkonténer van, hármat pedig „CWS”-el, egy konténertöltő rendszerrel láttak el. Az eltelt idő alatt minden jármű közel 48 ezer km-t, és 1700 munkaórát teljesített átlagosan.

Norderney részére egy DAF LF55-ös típus, 165kW (220LE) változatot vásároltak hátsó töltésű felépítménnyel, mivel egy kisebb járműre volt szükség a sziget szűk utcáihoz. A hulladékot gyűjtőkonténerekbe rakva hajózzák a szárazföldre, majd az KKW GmbH hulladékkezelőjébe. – Nagyon elégedettek vagyunk a járművekkel, mivel eddig nem volt szükség nagyobb javításokra – mondja Appelhoff. – A sofőrjeink különösen szeretik az automata váltós teherautókat, mivel nem kell törődniük a váltóval, mindkét kezüket hazsnálhatják más feladatokra. Ez hatalmas könnyítés számukra – tette hozzá.

Az Allison automata váltóval felszerelt járművek ideálisan alkalmazhatók a hulladékgyűjtéshez, mivel hatékony működési ciklust biztosítanak, a karbantartási költségek pedig alacsonyak

Az Allison Continuous Power Technology egy szabadalmaztatott nyomatékváltót tartalmaz és megszakítás nélküli erőátvitelt tesz lehetővé, kiváló járműteljesítményt biztosítva. A nyomatékváltó nemcsak a jármű kiváló indulásához járul hozzá, hanem kiküszöböli a költséges váltójavításokat is, valamint védelmet nyújt a hajtásláncnak a rázkódás és vibráció ellen is. Mivel nincsen szükség a váltó javítására, az automata váltók pénzt takarítanak meg az üzemeltetőnek a karbantartás miatti kieső idő csökkentésével.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.autopro.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: