fbpx

Egy községi rendőr gyújtotta fel a nagymagyari szeméttelepet

Kiderült, ki gyújtotta fel csütörtök hajnalban a Nagymagyar határában található illegális szemétlerakatot.

Egy községi rendőr okozta a tüzet, a rendőrség már vizsgálja az ügyet. A tűz nem veszélyezteti a lakosságot, de a szemét még mindig füstölög, kellemetlen szag terjeng a környéken, és ez valószínűleg még napokig így lesz.

„A tűz okozója elismerte a tettét, de azt állítja, nem szándékosan követte el” – közölte Csicsay Ottó, Nagymagyar megbízott polgármestere. Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője egyelőre nem árult el részleteket. „Az esetet vizsgáljuk, jelenleg nem szolgálhatunk több információval” – mondta.

Tomáš Bílik, a tűzoltóság nagyszombati kerületi parancsnokságának szóvivője elmondta, a lángokat sikerült megfékezniük, de a szeméttelepen még mindig alakulnak ki kisebb tűzfészkek, melyeket folyamatosan figyelnek, és oltanak. „Nagyon megnehezíti a tűzoltók munkáját, hogy a szemét különféle anyagokból (gumiabroncs, műanyag) áll, a tűz pedig hatalmas felületen ég” – nyilatkozta Bílik, majd hozzátette: urai a helyzetnek. A hulladékot munkagépek segítségével egy helyre gyűjtik, majd összetömörítik. A terjedő füst miatt a levegő szennyezettségét folyamatosan vizsgálják, szerencsére nem érte el a veszélyesnek mondható értéket. A lakosoknak továbbra is azt tanácsolják, zárják be az ablakokat, és lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban.

A csallóközi községnek többször problémát okozott már az illegális szemétlerakat. Miután 2000-ben a falvak határában lévő szeméttelepeket környezetvédelmi okokból bezárták, négy év múlva a község önkormányzata kénytelen volt kérvényezni a szeméttelep újbóli megnyitásának engedélyeztetését, mert a lezárás után a falu külterületét borította be a hulladék. Azóta a környezetvédelmi hivatal nem egy esetben bírságot szabott ki az illegális szemétlerakás miatt, de ezzel sem sikerült megoldani a problémát.

Forrás: ujszo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: