fbpx

Látogatás a Géptemetőkben – augusztusi premier a Spektrumon

A B-52-es bombázótól a hatalmas olajszállító tartályig, a személygépkocsitól a hidegháborús korszak rakétájáig minden gép az embereket szolgálja.  De amikor élettartamuk véget ér, egy újabb, még izgalmasabb utazás vár rájuk.

A Géptemetők premierje augusztus 17-én, szombaton 14 órától látható a Spektrumon, a további adásokat hétvégenként ugyanebben az időpontban sugározza a csatorna.

A sorozat tizenhárom részében nyomon követhetjük a hatalmas vas és acélmonstrumok utóéletét, a roncsok útját az újrahasznosításig. A korábbi uránbánya világhírű gyógyfürdővé, a gigantikus fúrótorony úszó hotellé, a háborús veterán repülőgép roncs hajóalkatrésszé, a biológiai hulladék üzemanyaggá válik. A műsor olyan természeti katasztrófákkal is szembesít minket, mint a Katrina hurrikán pusztítása, amely kis híján egy egész várost változtatott temetővé. Olyan kérdésekre kapunk választ, hogyan válnak a bűnözés eszközei a biztonság őrzőivé, és hogyan hasznosítják újra a szemetet, mi történik az elbontott épületek darabjaival. A sorozat lenyűgöző látványvilágot tár elénk, amely maga a valóság.

Bővebben: http://tevenezo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: