fbpx

Szemétből Champagne?

Megrázó felvételeket közölt blogjában Bertrand Celce, a Wine Terroirs bloggere pár Champagne-i szőlőterületről. Nemhogy biodinamikáról nincs szó a képeken, de még gyomot sem látni a tőkék között: háztartási hulladékot, üvegcserepeket és a terméshozamot növelő vaskelát-injekciók nyomait annál inkább.

A Wine Terroirs nyomán a Művelt Alkoholista hozta le Bertrand Celce fotóit, aki blogján leírta, nem kereste a szemetet és a halott talajt, a fotókért nem gyalogolt kilométereket, elég volt néhány lépést megtennie, és ez ötlött a szemébe. A Wine Terroirs kommentelői szerint azonban ez csak egy szerencsétlen véletlen, hisze Champagne-ban az utóbbi évtizedben rengeteget javult a helyzet: 1997 óta tilos szeméttel trágyázni, mára pedig egyre több organikus-biodinamikus szemléletű birtok gazdálkodik a francia borvidéken.

Forrás: bor.mandiner.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: