fbpx

Bővült a géppark

Egy konténerszállító teherautóval bővült a rimaszombati közterület-fenntartó vállalat gépparkja. A járművet a tervezettnél jóval olcsóbban sikerült megvásárolni.

Néhány napja egy használt, de jó műszaki állapotban levő Iveco konténerszállító teherautót vásárolt a háztartási hulladék elszállítására a város. A beruházást már jó ideje tervezte a közterület-fenntartó vállalat, költségvetésében erre a célra 28 ezer eurót különített el a képviselő-testület. Az autót 17 ezer euróért vásárolták meg ugyanattól a németországi beszállítótól, amelytől a Mercedes típusú szemetesautókat is beszerezték. Tízéves a gépjármű, kilométerórája alapján 325 ezer kilométert futott. Vásároltak továbbá egy 30 köbméter űrtartalmú konténert is 1400 euróért.

Eddig a vállalat egy 35 éves Liaz típusú konténerszállító gépjárművel szállította a hulladékot a nyustyai, illetve a losonci szemétlerakó telepekre. Jozef Šimko polgármester szerint az autó rendkívül rossz műszaki állapotban van, állandóan javításra szorul, és csak idő kérdése, mikor robban le végleg. Tibor Barto, a közterület-fenntartó vállalat igazgatója lapunknak elmondta, az autóra hosszas böngészés után az interneten találtak rá. Jelentős megtakarítással számolnak, hiszen az eddig használt konténer mindössze hét köbméternyi szemét tárolására volt alkalmas. Egyetlen úttal jóval több szemetet tudnak majd elszállítani. „A megmaradt pénzből további konténereket szeretnénk vásárolni, négy, harminc köbméter űrtartalmút” – mondta Barto.

A polgármester tájékoztatása szerint augusztus elsejétől a rimaszombati közterület-fenntartó vállalat biztosítja a háztartási hulladék elszállítását Nagybalog községben is. „Részt vettünk a versenypályázatban, a legjobb árajánlatot mi tettük” – mondta Šimko. Hozzátette, szeretné, ha más környékbeli községekben is a város nyújtaná ezt a szolgáltatást.

Barto elmondta, Rimaszombat mellett Baktiról, Felső-, és Alsópokorágyról, Kurincról, Dúsáról és Mezőtelkesről (Mojín) is a közterület-fenntartó vállalat szállítja el a háztartási hulladékot. A szolgáltatás bővítéséhez azonban egy újabb szemétszállító autó vásárlására lesz szükség.

Forrás: ujszo.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .