fbpx

Új államtitkárság alakult a fejlesztési tárcánál

 

Áder János köztársasági elnök 2013. július 15-i hatállyal nevezte ki Horváth Attila Imrét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárának.

 

Horváth Attila Imre 2001-ben végzett az Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépészmérnöki karán. Ezt követően megújulóenergia-technológiákkal foglalkozó cégeknél töltött be vezető tisztségeket. 2012 szeptemberétől a tárca zöldgazdaság-fejlesztésért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkári feladatait látta el.

 

Új tisztségében az államtitkár felel a nem uniós forrásokon alapuló fejlesztési célelőirányzatok kezeléséért, a zöldgazdaság fejlesztéséért (különös tekintettel az energiahatékonyság és a megújuló energia területeire), valamint hatáskörébe tartozik a területfejlesztés, a klímapolitika és egyes közszolgáltatások (víziközművek, hulladék-ármeghatározás) szabályozása is.

 

A korábbi Klíma- és energiaügyért felelős államtitkárság a jövőben Energiaügyért felelős államtitkárságként működik, amelynek élén továbbra is Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár áll.

 

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: